Varför tar inte vissa personer bort vårtor?

Jag har alltid undrat varför man inte tar bort vårtor. Alla vårtor syns förstås inte, och om det är mindre vårtor som inte sitter synligt kan jag förstå varför man inte gör något åt dem. De gör ju inte ont eller orsakar några större besvär. De syns inte och ger inga jobbiga symtom eller är farliga på något sätt. Men vårtor som sitter på händerna eller ansiktet förstås jobbigare. Även större vårtor förstår jag inte heller varför man inte tar bort. Ett exempel på detta såg jag när jag åkte bussen. Det var en väldigt snygg kvinna i 30-årsåldern som hade på sig snygga professionella kläder. Allt såg tiptop ut förutom en sak. Hon hade en större vårta rätt på kinden. Om jag vore henne skulle jag omedelbart ta bort denna. Den förstörde hela hennes intryck. Jag brukar själv ta bort i stort sett alla vårtor. Jag orkar inte ha dem på kroppen. Enligt det jag läst på olika sidor om hur man tar bort vårtor på olika sätt har jag fått intrycket att om man inte behandlar dem kan det ta lång tid innan de försvinner. Ibland upp till flera år, eftersom det är en virusinfektion och vårtan försvinner först när virusinfektionen drivs ut av immunförsvaret. Vissa vårtor är svårare än andra, fotvårtor är riktigt sega. Dom vanliga mindre vårtorna är lättare, de flesta vårtmedel biter ganska bra på dem och de brukar försvinna inom en eller två månader med droppar eller vårt plåster. Det finns förstås flera olika slags behandlingar. Dropparna ”fräter” bort vårtorna med en slags syra. Detta funkar bra men det kan vara mindre lämpligt för personer med känslig hud. Sedan kan förstås undra om det är klokt att använda detta i ansiktet. Om man har känslig hud blir det extra nervöst, även om alla vårtbehandlingar har testats för att vara säkra så kan de förekomma negativa reaktioner hos viss. Ett alternativ är att frysa ner vårtor med aerosol. Detta liknar en slags behandling som utförs hos läkare där man fryser ner vårtor med flytande kväve och sedan skrapar bort den döda vårtan. Aersol fryser ner utväxterna till -70 grader och detta dödar en del av vävnaden som sedan skrapas bort. Varje behandling förstör en del av vårtan. Den är även relativt mild mot huden eftersom den inte fräter på vårtan men man måste vara försiktig med appliceringen så att man bara kyler ner vårtan. Enligt mina erfarenheter funkar båda ganska bra.