Lactal – en bra behandling mot slidkatarr

 

Rubbningar av slidans bakterieflora eller vaginos är bland de vanligaste problemen i underlivet som kvinnor drabbas av. >En skonsam behandling mot slidkatarr är lactal.  Vaginos är en av de åkommor som kallas för slidkatarr och har symtom som är lätta att känna igen. Ett symtom som är mest välkänt är illaluktande flytningar. Vaginos tros ibland felaktigt vara svampinfektioner. Detta är lite oturligt då svampdödande medel inte har någon effekt mot vaginos.

Det är inte speciellt svårt att skilja mellan bakteriella obalanser i slidan och svampinfektioner. De symptom som kan likna varandra är att båda kan ge upphov till klåda i underlivet. Det som skiljer är att flytningar påverkas på olika sätt.  Vaginos ger illaluktande flytningar som kan påminna om doften av dålig fisk. Flytningarna antar ofta en gråvit eller grågul färg.

Flytningar vid svampinfektioner och slidkatarr blir vitaktiga eller gryniga, konsistensen kan påminna om keso. Hur de luktar påverkas inte speciellt mycket, flytningarnas doft påminner om gamla träningskläder eller en lätt syrlig doft.

Lactal är ett av de bättre kurerna mot vaginos. Medlet är lätt att använda, man applicerar en gel inuti slidan. Lactal återställer PH-värdet i slidan till en normal nivå och stimulerar återväxten av de naturliga och nyttiga mjölksyrebakterierna som normalt dominerar slidans bakterieflora. Illaluktande flytningar och klåda i underlivet försvinner.